• Koji nivo engleskog jezika moram da imam?

Engleski jezik morate razumeti, to je oficijalni jezik na brodu. Ne treba da znate perfektno, ali dovoljno da možete da se sporazumete sa ostalim članovima ekipe i gostima. Proverićemo i mi i naš partner iz EU. Mi iz SafeCruise agencije pomoćićemo Vam da se pripremite za testiranje.

 

 

  • Kakav CV da napišem, šta treba da unesem?

Ako ste napravili neki CV za ranije potrebe, donesite nam taj. Ako ne, napišite klasičnu biografiju kao da aplicirate za posao u zemlji. Kroz intervju saznaćemo koje sposobnosti su značajne za rad na brodu a da ih Vi niste naveli. Izvršićemo prevod na engleski jezik, u formu koju zahteva naš partner iz Evropske Unije i poslati njima Vaš CV.

 

 

  • Hoću li videti kopno tih 6 meseci?

Naravno. Vi imate ugovor na 6 meseci, ali se putnici menjaju svakih par nedelja (zavisi od krstarenja). Tada se brod vraća u matićnu luku da prihvati nove turiste. Takođe, brodovi pristaju u više luka tokom krstarenja i van radnog vremena imate pravo da se iskrcate, osetite kopno pod nogama, okupate se na plaži i sl.

 

 

  • Kakav je društveni život na brodu, ili je samo rad, rad, rad?

Stariji ljudi to porede sa radnim akcijama. Veliki broj mladih, uvek se nadje vremena za zabavu i opuštanje. Ipak, rad je na prvom mestu. Ne sme da se ugrožava. Prostom matematikom možete izračunati da vam za društveni život ostaje 4-5 sati dnevno. Za razliku od klasičnog posla, nemate putovanje od posla do kuće, niti obilazak rodbine i slične obaveze koje oduzimaju vreme. Radite, spavate, družite se.

 

 

  • Da li je bezbedno za devojke?

Nismo dobili ni jednu pritužbu za sada. Ako Vam neko zadaje probleme, prijavite ga. Pravila su prilično stroga što se tiče seksualnog uznemiravanja, preteranog konzumiranja alkohola, upotreba narkotika (recite NE, čak i ako Vaš brod pristane na Jamajku).

 

 

Ako imate bilo kakva pitanja, pošaljite mail na: safecruise.rs@gmail.com